Vælg lak til trægulvet, hvis du vil have en stærk overflade

28 juli 2021 Camilla Skøtt

Lak er den stærkeste overfladebehandling, du kan give dit trægulv, og det er et populært valg. Bliver du skræmt ved tanken om et højglansgulv? Det behøver du ikke at blive – lak findes nemlig også i matte versioner.

Det kan være svært at beslutte, hvordan trægulvet skal behandles efter en gulvafslibning, men hvis du vil have et slidstærkt og rengøringsvenligt gulv, så er lak den bedste løsning.

Vi har talt med https://gulvafslibning-priser.dk/ der fortæller, at det bare ikke er alle, der er klar på at kaste sig ud i en lakering. Mange er ganske enkelt bange for, at gulvet vil blive for skinnende. Men det er en skrøne, fortæller gulvsliberen – der findes mange forskellige former for lak, og du kan sagtens vælge en mat version, så du undgår, at brædderne skinner i solen.

Fordele og ulemper ved en lakering

Lak har den helt store fordel, at det er yderst slidstærkt. Lakken lægger sig oven på brædderne og lukker fuldstændig af. Det betyder, at være skidt, snavs eller væske kan trænge ned i brædderne, og derfor er et lakeret gulv også meget let at gøre rent.

Ulempen er dog, at det kan være svært at reparere et lakeret gulv, hvis du skulle tabe noget skarpt, der slår hul i lakken. Samtidig er det ikke en mulighed at give lak på udvalgte områder, der slides hurtigere end andre – det kræver en ny gulvafslibning og en ny efterbehandling, hvis gulvet skal omlakeres.

Sidst men ikke mindst skal du være opmærksom, hvis du har kæledyr med poter. Et lakeret gulv kan nemlig være glat at gå på og svært få de små poter at holde fast i. Af det sagen hos dig kan du i stedet overveje, om et olieret gulv giver mere mening – det har mange af de samme fordele som lakken, og samtidig er det mere dyrevenligt.

Flere Nyheder