Sådan undgår du problemer med kloakken

30 august 2021 Steffen Hansen

Der kan ske mange ting, som gør, at man får problemer med kloakken. Man kan have haft gæster på besøg, som har skyllet ting ud, som de ikke burde. Man kan være uheldig, at blade blokerer for det hele, eller der kan være sket noget helt tredje. Men hvordan undgår man problemer fremadrettet, og hvem kan hjælpe med problemerne, når de er opstået?

Få lavet en tv inspektion

Den bedste måde at danne et overblik over, om der er noget man skal være opmærksom på, er ved at få lavet en tv inspektion. En tv inspektioner er hvor et firma kommer ud med udstyr, så de kan se hvad der sker nede i kloakken. Derved kan man se hvad der skal fikses, og om der er noget der måske kan skabe problemer fremadrettet. Hvis der skal en slamsuger til, så kan samme firma typisk også hjælpe med dette.

Få kloakken renset

Den bedste måde at undgå problemer, er ved at man er god til at rense sin kloak. Det kan som eksempel være ved, at man fjerner blade og andet skidt, som potentielt kan ende med at stoppe kloakken og give problemer. Dette kan gøres inden bladende finder ned i kloak systemet, eller det kan gøres efterfølgende, hvis man ikke var hurtig nok.

Undgå at skylle de forkerte ting ud

Der er mange ting man ikke må skylle ud i sin kloak, men sommetider kan man måske komme til det ved en fejl. Det er som eksempel ikke smart at skylle flydende fedtstoffer ud, da de størkner og kan danne en prop i kloakken, når de gør det. Derudover er det ikke smart at skylle en tampon, vat eller andet i den dur ud i et toilet. Hvis man gør dette, så kan man risikere, at de absorberer så meget væske, at de ender med at blokere kloakken, og fjerner alle former for gennemløb, som der ellers burde være.

Flere Nyheder