Polering af badekar – når karret skal skinne

14 juni 2020 Astrid Pedersen

Er du wellness typen, som elsker at forkæle dig selv med spa bade og lignende luksus? Så er du nom ærgerlig over dit gamle, slidte badekar. Et badekar i eget hjem udgør ellers den oplagte ramme omkring en hyggelig hjemmespa som du kan anvende så ofte du lyster.

Men er badekarret grimt og slidt, og er emaljen præget af grimme misfarvninger, ridser og skrammer, vil det ikke just indbyde til skønne karbade. Faktisk kan det heller ikke tilrådes at tage karbad i et badekar hvis emalje er tæret og slidt. De grimme plamager kan nemlig gemme på andet og mere end blot aflejret kalk, nemlig sygdoms fremkaldende bakterier og svampe. Og derfor bør du lade dit badekar emaljere, hvis du ønsker at bruge det igen.

Hvordan foregår en emaljering af badekar?

Når en professionel håndværker skal foretage emaljering af badekar, vil dette indledningsvis blive renset og slebet indvendig. Diverse huller eller dybe skrammer vil blive spartlet ud, og dernæst vil karret blive slebet og poleret helt glat.

Polering af badekar foretages for at sikre det optimale udgangspunkt for selve emaljeringen. Når karrets indvendige overflade er glat og ensartet vil emaljen bedre kunne binde dertil. Badekarret påføres grunder a tre til fire omgange, og dernæst sprøjtes emaljen på i tynde lag.

Emaljen består af en blanding af akryl og uretan, som påføres badekarrets inderside ved hjælp af en sprøjte pistol – ikke helt ulig den proces din bil gennemgår når den skal have en autolakering. Den nye emalje lægger sig i et jævnt lag over hele badekarrets indeside og hærder op i løbet af et døgns tid. Herefter vil badekarret holde sig smukt og skinnende i mange år, og du kan atter bruge det til lange, varme karbade.

Hvis du ønsker et tilbud på maling af badekar kan du indhente et sådant via hjemmesiden ny-emalje.dk

Flere nyheder