Alle andre er som dig til en alkoholbehandling

10 januar 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Ude i det almindelige samfund er der meget forskel på os mennesker, om det handler om uddannelse, indtægt, vennekreds, hvor man spiser, hvad man oplever og meget andet.

Men når man er til behandling for alkohol på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/ eller andre steder, så er tingene nulstillet på sin vis.

Om man er en ung, håbefuld musiker midt i sin bedste alder, om man er en aldrende hjemløs, eller man er en højtbetalt direktør i et firma, så er man der alle sammen af en samme grund: man vil gerne komme fri af alkoholens lænker.

Og selvfølgelig kræver det på sin vis forskellige indstillinger og tilgange til at gøre noget ved det her, men som udgangspunkt skal man også lære at se sig ligestillet med alle andre, og at man kan drage erfaring fra alle de andre, om de er ældre, yngre, højere eller lavere end end selv.

image

Drag fordel af de andre til en alkoholbehandling 

Derfor er der ingen grund til hverken at se ned på andre eller hæve dem op på en piedestal, når man er i behandling sammen, om man så bare møder dem på gangene, eller man er i nogle gruppesessioner sammen.

Man kan blive overrasket over, hvor meget man har tilfælles med de her mennesker, og her mener vi ikke bare årsagen til, hvorfor man er her.

For alkoholisme rammer alle mennesker i alle samfundslag, så ingen er hellige her; og det er her, man nok vil opdage, hvor lidt forskel der egentlig er på de mange historier, man hører med andres oplevelser med alkohol.

Nogle detaljer kan være forskellige, men de overordnede fortællinger er de samme, så her kan man opdage, at man har mulighed for at hjælpe de andre eller tage ved lære af dem, så man hjælper hinanden bedst muligt i kampen om at komme væk fra det her problem.

Flere Nyheder